FUNDACIÓN DE TRABAJADORES DE LA SIDERURGIA INTEGRAL

FUNDACIÓN DE TRABAJADORES DE LA SIDERURGIA INTEGRAL е фондация с нестопанска цел с национален обхват, със седалище в Страната на баските, Астурия и Валенсия (Испания), създадена от бивши стажанти на стоманодобивните предприятия. Една от основните ни дейности е насърчаването на проекти за социално и трудово включване: обучение за заетост, управление на различни практики в предприятията, ориентация към трудовата заетост, предприемачество и трудово посредничество.

Тази линия на дейност е насочена главно към това, което е определено в нашия устав като най-уязвимите групи: имигранти, млади хора, жени и хора с риск от изключване.

От 2009 г. насам са направени повече от 40 плана и проекти в насоката на социалното и трудово приобщаване, в които са участвали над 9 000 души. Този опит ни позволява да разчитаме на значима мрежа от заинтересовани страни:
Фирми, Социални услуги, Услуги по ориентиране, Образователни центрове (Вторично и ПОО), Обучителни центрове, НПО и т.н. Бившите чираци, вече пенсионирани или предварително пенсионирани хора си сътрудничат в нашите проекти за обучение и заетост като „преподаватели на опит“, придружаващи както безработни, така и фирмите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *