4º Μικρής διάρκειας κοινό πρόγραμμα κατάρτισης προσωπικού-Πορτογαλία- Νοέμβριος 2018

Από 11 έως 15 Νοεμβρίου 2018, έλαβαν χώρα το τέταρτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και οι εκπαιδευτικές επισκέψεις του έργου «SURVIVE- Επιβιώνοντας από την καταιγίδα: Εντοπίζοντας και Συνδέοντας εσωτερικές δυνατότητες με την επιχειρηματική συνέχεια», Erasmus + KA2 Στρατηγικές Συνεργασίες Για Επαγγελματική Εκπαίδευση Και ΚατάρτισηΑνταλλαγή ΠρακτικώνΑριθμός Προγράμματος 2017-1-IT01-KA202-006081, που οργανώθηκε από την πορτογαλική εταιρεία Epralima – Επαγγελματική Σχολή Alto Lima, στην πόλη Άρκος ντε Βαλντέβεζ, στην Πορτογαλία.

Παρουσία όλων των συμμετεχόντων, Πολωνία (Euro-Idea – Krakow), Πορτογαλία (Epralima – Arcos de Valdevez), Ισπανία,  Βουλγαρία (Bulgarian Management Association – Blagoevgrad), Ιταλία (Godesk – Potenza και Sharing Europe – Florence) και Ελλάδα (EEO Group – Athens), τέθηκε ο στόχος να διερευνηθεί και να εντοπισθεί το μυστικό της επιτυχίας των εταιρειών, που κατά τη διάρκεια της κρίσης κατάφεραν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να επιβιώσουν, συχνά εκμεταλλευόμενες τις καταστάσεις για να αυξήσουν το μερίδιο τους στην αγορά και το κύκλο εργασιών τους. Η Epralima, ως διοργανωτής, προώθησε την εκπαίδευση στην επιχειρηματικότητα. Επιδίωξε να υπογραμμίσει τη σημασία των δεξιοτήτων των επιχειρηματιών και το σημαντικό ρόλο τους για την επιτυχία των επιχειρήσεων, καθώς και τη σημασία της συνεχούς κατάρτισης για τους επιχειρηματίες. Σε αυτό το πλαίσιο επισκεφθήκαμε το InCubo – Εκκολαπτήριο Πρωτοποριακών Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών, όπου τονίσθηκε η παρεχόμενη υποστήριξη στους επιχειρηματίες. Δόθηκε επίσης η δυνατότητα να επισκεφθούμε μια εταιρεία που έτυχε αυτή της υποστήριξης, η οποία ονομάζεται Acco Brands, και υπογραμμίσθηκε ότι η εν λόγω υποστήριξη ήταν ουσιώδης για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και ως εκ τούτου για την επιβίωση της εταιρείας.

Ακολουθώντας την ημερήσια διάταξη, έλαβε χώρα η επίσκεψη στο εργοστάσιο, Afonso, Produção de Vestuário, Lda., το οποίο εξειδικεύεται στην κατασκευή πουκάμισων και διέρχεται μιας ευοίωνης χρονικής περιόδου, ύστερα από μια στιγμή βαθιάς κρίσης που θα μπορούσε να οδηγήσει στο κλείσιμό του. Ωστόσο, η αποφασιστικότητα και η επιμονή της ιδιοκτήτριας και της ομάδας της κατέστησαν σήμερα το εργοστάσιο μια επιτυχημένη επιχείρηση, χωρίς να παραλείπεται η συμμόρφωση της με τρεις βασικούς παράγοντες: την παρακίνηση της ομάδας, την τήρηση των προθεσμιών και την ποιότητα.

Στη συνέχεια, οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την εταιρεία Sabores do Vez – Fumeiro Tradicional, Lda., η οποία προέκυψε από τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που υιοθέτησε ο δημιουργός της, με στόχο τη διατήρηση των παραδόσεων με την παραγωγή ποιοτικών καπνιστών λουκάνικων, ως τρόπου ενίσχυσης της αξιοποίησης των τοπικών ενδογενών πόρων. Παρά την πρόσφατη δημιουργία της, η εν λόγω εταιρεία διακρίνεται για την ανάπτυξή της και την επιτυχία της, δίνοντας έμφαση σε ουσιαστικούς παράγοντες όπως η επιμονή, η υιοθέτηση στρατηγικής μάρκετινγκ και χωρίς αμφιβολία η διασφάλιση της ποιότητας.

Επίσης, αφιερώθηκε χρόνος για τον εμπλουτισμό πολιτιστικών δραστηριοτήτων με στόχο να επιτευχθεί η επαφή με τον τοπικό πλούτο και πιο συγκεκριμένα με τη φυσική και την αρχιτεκτονική κληρονομιά, καθώς και τη γαστρονομία.

Μετά την ολοκλήρωση της ημερήσιας διάταξης της εκπαιδευτικής επίσκεψης και της ολοκλήρωσής της, επαναπροσδιορίστηκε το χρονοδιάγραμμα της επόμενης συνάντησης και της εκπαιδευτικής επίσκεψης στη Βουλγαρία, που θα διεξαχθεί τον επόμενο χρόνο στις 5 και 6 Φεβρουαρίου και στις 11 έως 15 Μαρτίου αντίστοιχα.

Εδώ μπορείτε να βρείτε την εκπαιδευτική ΗΜΕΡΙΔΑ και το ηλεκτρονικό βιβλίο από την εκπαίδευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *