Έβδομο JSTE – Ιταλία – Σεπτέμβριος 2019


Από τις 9 έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2019 στη Φλωρεντία της Ιταλία, πραγματοποιήθηκε η έβδομη κατά σειρά επίσκεψη κατάρτισης και μελέτης στα πλαίσια του έργου SURVIVE – «Επιβιώνοντας στη Θύελλα: Προσδιορισμός και Σύνδεση Εσωτερικών Δυνατοτήτων με Επιχειρησιακή Εξέλιξη», το οποίο πρόγραμμα περιλαμβάνεται στις Στρατηγικές Συμπράξεις Erasmus+ KA2, σχετικά με την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση – Ανταλλαγές πρακτικών.  Το πρόγραμμα έχει αριθμό Έργου 2017-1-IT01-KA202-006081, ενώ η επίσκεψη κατάρτισης οργανώθηκε από την ιταλική εταιρεία Sharing Europe.

Παρουσία όλων των εταίρων από την Πολωνία (Euro-Idea  – Κρακοβία), την Πορτογαλία (Epralima – Arcos de Valdevez), την Ισπανία (Bulgarian Management Association – Blagoevgrad) – την Ιταλία (GODESK – Potenza και Sharing Europe – Φλωρεντία) και την Ελλάδα (EEO GROUP – Αθήνα), προκειμένου να διερευνήσουν και να εντοπίσουν το μυστικό της επιτυχίας των εταιρειών που κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης κατάφεραν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να επιβιώσουν. Στο πλάισιο αυτό oργανώθηκαν επισκέψεις κατάρτισης σχετικά με την ανθεκτικότητα των εταιρειών αλλά και τα κίνητρά τους, δίνωντας ιδιαίτερη έμφαση στις Start-Ups. Βασιζόμενοι στα παραπάνω, επισκεφθήκαμε τρεις επιχειρήσεις “incubators” που παρέχουν πόρους για νέες επιχειρήσεις, βοηθώντας να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν κατά την περίοδο της έναρξής τους, όπως «Murate Idea Park», «Nana Bianca» και «Impact Hub». Υπήρξε επίσης επίσκεψη στο «Spazio Costanza», η πρώτη “coworking” εταιρεία, η οποία διαθέτει μια πολυεπιστημονική ομάδα που παρέχει ψυχολογική και παιδαγωγική συμβουλευτική, υποστήριξη γονέων, υποστήριξη για τη δημιουργία μικρών έργων για τη συμφιλίωση της ζωής / εργασίας και των κοινωνικών και επαγγελματικών διαδρομές προσανατολισμού, καθώς και χώρο για παιδιά. Η ομάδα επισκέφθηκε επίσης το «Officina Creativa», ένα πολυλειτουργικό και πολυτομεακό χώρο που λειτουργεί ως η κινητήρια δύναμη των τοπικών καλλιτεχνικών και λαϊκών χειροτεχνιών της Φλωρεντίας, αλλά και της Τοσκάνης, σε συνεχή σχέση με άλλες παραδοσιακές και καινοτόμες «δημιουργικές βιομηχανίες».


Μετά την ολοκλήρωση της ατζέντας, διαμορφώθηκε μια αξιολόγηση της εκδήλωσης. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα όλοι οι συμμετέχοντες βρήκαν πολύ ενδιαφέρον στο περιεχόμενο των επισκέψεων καταρτισης,  λαμβάνοντας υπόψη το περιεχόμενο του έργου, ενώ κατάφεραν μέσα από αυτές να εμπλουτίσουν τις γώσεις τους και τις εμπειρίες τους.

Here you can find the training AGENDA and E-BOOK from the Training.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *